Przedszkole Samorządowe nr 26
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
2 + 4 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
2 + 4 =
Numery alergenów występujących w posiłkach
  •  Zboża zawierające gluten - 1
  • Skorupiaki i produkty pochodne - 2
  • Jaja i produkty pochodne - 3
  • Ryby i produkty pochodne - 4
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
  • Soja i produkty pochodne - 6
  • Mleko i produkty pochodne - 7
  • Orzechy - 8
  • Seler i produkty pochodne - 9
  • Gorczyca i produkty pochodne - 10
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
  • Dwutlenek siarki - 12
  • Łubin - 13
  • Mięczaki - 14
                Jadłospis
Poniedziałek: 28.09.2020
Zestaw śniadaniowy:  chleb firmowy z masłem, sałata, pomidory, szynka drobiowa, serek Almette,  kawa (1,7)
Obiad: zacierki na rosole, ziemniaki, pałki z kurczaka, mizeria,  sok jabłkowy (1,7,9)
Podwieczorek: płatki kukurydziane na mleku, banany (1,7)

Wtorek: 29.09.2020
Zestaw śniadaniowy: kajzerki z masłem, sałata, rzodkiewka, kiełbasa żywiecka, ser żółty, kakao (1,7)
Obiad: barszcz ukraiński, kluski leniwe z serem, winogrona, sok jabłkowy (1,3,9)
Podwieczorek: chleb firmowy z masłem, paluszki na ciepło, ketchup, herbata z cytryną (1,7)

Środa: 30.09. 2020
Zestaw śniadaniowy: chleb chia z masłem, sałata, ogórek zielony, pasta jajeczna, szynka wiejska, kakao (1,3,7)
Obiad:  krupnik z kaszą z ziemniakami, makaron trójkolorowy, z sosem serowym, medaliony hiszpańskie, mandarynki, sok jabłkowy (1,3,7,9)
Podwieczorek: drożdżówka z marmoladą, jabłka, herbata owocowa (1,3,7)

Czwartek: 01.10.2020
Zestaw śniadaniowy: bułka z masłem, sałata, papryka, polędwica, serek Twój smak,  kawa (1,7)
Obiad: zupa brokułowa, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, sok jabłkowy (1,7,9)
Podwieczorek: budyń malinowy, gruszka (7)

Piątek: 02.10.2020
Zestaw śniadaniowy:  chleb mały z masłem, sałata, pomidory, jajka, baleron,  kawa (1,3,7)
Obiad: owocowa z makaronem, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, sok jabłkowy (1,4,9)
Podwieczorek: serki homogenizowane, śliwki (7)
 
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów