Przedszkole Samorządowe nr 26
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 8 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 8 =
Numery alergenów występujących w posiłkach
  •  Zboża zawierające gluten - 1
  • Skorupiaki i produkty pochodne - 2
  • Jaja i produkty pochodne - 3
  • Ryby i produkty pochodne - 4
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
  • Soja i produkty pochodne - 6
  • Mleko i produkty pochodne - 7
  • Orzechy - 8
  • Seler i produkty pochodne - 9
  • Gorczyca i produkty pochodne - 10
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
  • Dwutlenek siarki - 12
  • Łubin - 13
  • Mięczaki - 14
                Jadłospis
Poniedziałek: 17.02.2020
Zestaw śniadaniowy:  chleb pszenny z masłem, sałata, pomidory, paluszki na ciepło,twarożek, kakao (1,7)
Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti w sosie napoli, jabłka, sok jabłko-gruszka (1,9)
Podwieczorek:  płatki czekoladowe na mleku, mandarynki (1,7)

Wtorek: 18.02.2020
Zestaw śniadaniowy: bułki kajzerki z masłem,papryka, ser żółty, schab pieczony, sałata, kawa (1,7)
Obiad: barszcz ukraiński, placki z bananem i rodzynkami, melony, [i]sok jabłko-gruszka (1,3,7,9)
Podwieczorek: kanapka z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata z cytryną (1,3,7)

Środa: 19.02. 2020
Zestaw śniadaniowy: chleb firmowy z masłem, sałata, ogórek kiszony, pasta rybna, kiełbasa szynkowa, kawa (1,4,7)
Obiad: pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlety mielone, fasolka szparagowa, sok jabłko- gruszka (1,3,7,9)
Podwieczorek: budyń śmietankowy z sokiem malinowym, jabłka (7)

Czwartek: 20.02.2020
Zestaw śniadaniowy: kajzerki z masłem, sałata, rzodkiewka, jajecznica ze szczypiorkiem, polędwica drobiowa, kakao (1,3,7)
Obiad : koperkowa z ryżem, ziemniaki, ziemniaki, kotlety schabowe, surówka wielowarzywna, sok jabłko-gruszka (1,3,7,9)
Podwieczorek : pączki z marmoladą, herbatka owocowa (7)

Piątek: 21.02.2020
Zestaw śniadaniowy:  chleb chia,z masłem, sałata papryka, kiełbasa krakowska, serek Twój smak, kawa (1,7)
Obiad: zupa wiosenna, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, sok jabłko-gruszka (1,4,9)
Podwieczorek: serki waniliowe danio, gruszki (7)
 
 
 
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów